Valesca de Quillettes

Met grote nieuwsgierigheid begon Valesca de Quillettes aan haar reis in de meditatiebeoefening. Al snel ontdekte ze dat dagelijkse meditatie haar niet alleen ontspanning bracht, maar ook energie gaf. Het zorgde ervoor dat ze rustiger en alerter werd, beter sliep, pijn draaglijker werd, angsten verminderden, en haar zelfvertrouwen en creativiteit toenamen. Mensen in haar omgeving merkten op dat ze gelijkmatiger reageerde, wat haar relaties en contacten ten goede kwam. Haar stemming verbeterde aanzienlijk en meditatie bracht haar geluk.

Deze waardevolle ervaring wilde Valesca graag delen, zowel voor haar eigen ontwikkeling als om anderen te kunnen helpen. Daarom volgde ze een intensieve opleiding van anderhalf jaar en is nu gecertificeerd meditatieleraar, erkend door Gerjan Schoemaker, hoofddocent en oprichter van Meditatie Instituut Nederland.

Haar aanpak in meditatie en lesgeven wordt ondersteund door basisprincipes van het Boeddhisme, zoals opmerkzaamheid, liefdevolle vriendelijkheid en de vier nobele waarheden over het omgaan met lijden. Door verschillende meditatietechnieken te beoefenen, heeft ze geleerd haar eigen hindernissen te herkennen, te begrijpen en ermee om te gaan. Deze hindernissen, die vaak ook in het dagelijks leven voorkomen, belemmerden haar om het leven volledig te omarmen. Door zich bewust te zijn van deze obstakels en hun onverwachte opkomst, raakt ze minder uit balans. Dit motiveert haar enorm om in een open en veilige omgeving deze meditatietechnieken door te geven.

Tijdens de beoefening van de verschillende meditatietechnieken leerde Valesca haar eigen hindernissen op te merken, te herkennen en te doorgronden, waardoor ze er anders mee om kon gaan. Dit bleken vaak dezelfde hindernissen te zijn die ze in haar eigen leven tegenkwam en die haar ervan weerhielden om het leven ten volle te omarmen. Doordat ze zich ervan bewust is dat deze hindernissen op onverwachte momenten toch nog de kop op kunnen steken, raakt ze minder uit balans en dat motiveert haar enorm om in een open en veilige omgeving de verschillende meditatietechnieken door te geven.

Haar focus ligt nu vooral op het verzorgen van gastlessen in de vorm van lezingen en geleide meditaties, gebaseerd op de Vipassana meditatie, ook wel inzichtmeditatie genoemd.

Het is haar intentie om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen te inspireren met haar ervaringen, omdat meditatie haar kijk op de wereld echt heeft veranderd.

Valesca de Quillettes

Valesca

Montfort, Limburg, Nederland
Montfort, Limburg, Nederland

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.