Ingeborg de Wit

Ingeborg heeft van haar passie haar beroep gemaakt en werkt als coach-counselor, waarbij zij mensen helpt weer regie te pakken over hun eigen leven. Daarnaast is Ingeborg een gepassioneerd meditatie facilitator en met doorleefde ervaring biedt zij op haar eigen wijze een ‘Beginnerscursus Inzichtmeditatie’ op locatie aan, in het Noord-Hollandse Schagen. Sinds 2018 beoefent zij Vipassana meditatie en sinds 2023 is zij gecertificeerd meditatieleraar door Meditatie Instituut Nederland. Daarnaast is zij opgeleid tot (Jong)Volwassenen coach-counselor bij BGL&Partners en tot Reiki Practitioner bij Nederlof Centrum. Sinds 2018 runt zij haar eigen praktijk Calma, waarin rust, kalmte en liefdevolle vriendelijkheid belangrijke waarden zijn van waaruit zij werkt.

Bij Praktijk Calma kun je terecht voor coaching-counseling, reiki en meditatie. Ingeborg richt zich met coaching-counseling op (jong)volwassenen die het geloof of de kracht in zichzelf tijdelijk zijn kwijtgeraakt. Tijdens een kortdurend integratief coaching-counseling traject leer je opnieuw om stap voor stap contact te maken met jouw innerlijke wereld en de vermogens die daarin opgeslagen liggen. Hierdoor ben je vervolgens weer in staat die bronnen aan te boren en te gebruiken, die je nodig hebt om jouw klachten of vraagstukken op te lossen of er anders mee om te gaan. Deze kunnen zowel van lichamelijk, mentale als sociaal-emotionele aard zijn. Je krijgt inzicht in oude patronen die niet langer dienend voor je zijn en brengt verandering teweeg zodat je meer gaat leven naar jouw eigen waarden. Je vergroot je zelfvertrouwen zodat je durft te dromen en doelen gaat stellen. Je leert lichamelijke signalen te herkennen, erkennen en ernaar te luisteren. Je krijgt inzicht in hoe jij jouw leven wilt leven en je voelt de moed en durf om in actie te komen. Ingeborg gebruikt hierbij technieken en inzichten vanuit Focussing, ACT (Acceptance & Commitment Therapy), Oplossingsgerichte positieve psychologie, Voice Dialogue, Mindfulness, Boeddhistische Psychologie, Inzichtmeditatie (Vipassana) en Insight Dialogue (Inzichtmeditatie in dialoog).

Daarnaast geeft Ingeborg individuele behandelsessies in de oud Japanse techniek reiki. Er is ruimte voor iedereen die het idee of gevoel heeft dat reiki hem of haar iets zou kunnen brengen – van hooggevoeligheid (hsp), nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit tot een meer spiritueel georiënteerde mindset.
Ingeborg beweegt zich tussen de Noord-Hollandse nuchterheid en de enorme wijsheid van de aloude Boeddha. Mensen die bij haar komen omschrijven haar als toegankelijk en voelen zich veilig te delen wat er bij hen speelt. Dat draagt bij aan een basis van vertrouwen van waaruit gewerkt kan worden aan bewustwording en het daadwerkelijk zetten van stappen en ervaren van verandering.

Meer informatie over de Beginnerscursus Inzichtmeditatie, coaching-counseling en reiki vind je op http://www.praktijkcalma.nl

Ingeborg de Wit

Ingeborg

Schagen, Noord-Holland, Nederland
Schagen, Noord-Holland, Nederland

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.