Gerjan Schoemaker

Gerjan Schoemaker is meditatieleraar bij, en oprichter van Meditatie Instituut Nederland.
Meditatie gerelateerde activiteiten die Gerjan aanbiedt zijn:
– Opleiding tot Integraal Essentiecoach (zijnsgericht coachen vanuit boeddhistische psychologie en filosofie)
– Opleiding tot Meditatieleraar (met o.a. ook lichaamswerk en ademwerk)
– Vipassana retraites met yoga
– Cursus boeddhisme en Vipassana meditatie
– Meditatie cursussen voor beginners
– Cursus omgaan met boosheid
– Meditatie Avonden in Zwolle (Actieve meditaties en Vipassana meditatie)

Gerjan begeleidt diverse cursussen, workshops en opleidingen in met name Amsterdam en Zwolle.
Retraites worden op verschillende locaties in Nederland gegeven.
Zijn basis ligt in het Theravada-boeddhisme en Vroeg-boeddhisme, maar hij verdiept zich ook in andere scholen, tradities en religies. Daarnaast onderzoekt hij ook moderne methoden die hierop aansluiten en weet deze te integreren tot één geheel.

WAT ANDEREN OVER GERJAN ZEGGEN

“Gerjan is een deskundige docent die op een fijne, rustige en heel toegankelijke manier lesgeeft. De studie meditatie leraar / begeleider heeft mij diverse gereedschappen gegeven om meditaties goed te kunnen begeleiden, niet alleen praktische tools maar ook historische, psychologische en filosofische context en verdieping. De prettige sfeer in de groep zorgde voor fijne interactie en openheid. De opleiding heeft mij heel veel gebracht; veel positieve veranderingen in mijn leven in een mooi persoonlijk proces. Daarvoor ben ik heel dankbaar 🙏🏻”
– Micha de Heus

“Ik heb genoten van de opleiding. Het is een mooi persoonlijk proces waar ik doorheen gegaan ben. Na 1,5 jaar opleiding kan ik wel zeggen dat er veel is veranderd in mijn leven. De groep was heel fijn en ook mijn studiegroep was een enorme toevoeging op de opleiding. Ook na de opleiding blijven we regelmatig bij elkaar komen om te mediteren. Gerjan geeft op een fijne manier les en weet zijn kennis goed over te brengen. Ik vind het jammer dat de opleiding klaar is. Ik ben enorm dankbaar voor deze opleiding.”
– Dennis Heyne

“Ik heb dit meditatie weekeinde in Amsterdam, als zeer leerzaam, en met dankbaarheid, mogen ervaren.
Het was voor mij de tweede keer dat ik zo’n weekeinde bij jou heb meegemaakt. Ik vroeg mij ,daardoor, in eerste instantie wel af of er nog wel veel te “halen” viel….
Welnu, ik heb nu ook weer veel geleerd, niet alleen vanwege je heldere uitleg, maar ook jou houding en presentatie waren erg positief en stimulerend.
De 2 dagen waren vrij intensief, maar zeer afwisselend van onderricht. Veel meditaties en lichaam gerichte oefeningen kwamen voorbij. Er kwam veel los. Niet alleen spierpijn, maar ook emoties (mooi , minder balast!) Mijn hoop is dat je vaker dan 1x per jaar zo’n meditatie weekeinde in Amsterdam gaat organiseren. Ik zal mij dan met plezier weer aan gaan melden!”
– Rob van der Made

Meer reviews over Gerjan Schoemaker via Google reviews van het Meditatie Instituut.

Enkele aangeboden oefeningen en methoden door Gerjan Schoemaker in Zwolle en Amsterdam: vipassana meditatie, metta meditatie, actieve Osho meditaties, ontspanningsoefeningen, mindfulness oefeningen en meditatiereizen.

Gerjan Schoemaker

Gerjan

Zwolle, Overijssel, Nederland
Lovinkbeek, 8033 ED Zwolle, Nederland

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.